© 2012 Jacqueline van Zwieteren. All rights reserved.

Volgend jaar doe ik het anders? Welnee!

Het ligt ook dit jaar weer niet aan het ontbreken van kerstkaarten, dat mijn feestdag- en nieuwjaarswensen ietwat laat verstuurd zullen worden. Welnee, de kinderpostzegelactie, waarbij ik de kaarten ditmaal aanschafte, was tenslotte al op 26 september.

Het is gewoon ieder jaar ineens weer Kerstmis. Mijn december (en waarschijnlijk de december van velen met mij) lijkt zich altijd als vanzelf te vullen. Te vullen met Sinterklaas, surprises, verjaardagen en eindejaarsborrels. Aanschaffen van cadeautjes. Kapper, schoenmaker. Kerstdiners voorbereiden. Maken van boodschappenlijstjes. Overvolle supermarkten. Opdrachten afronden. Nieuwe projecten in de steigers zetten. Knopen aannaaien. De wasmand eindelijk eens tot op de bodem wegstrijken. Die vrienden die je al sinds de zomer niet meer hebt gezien nog even uitnodigen voor een etentje. De ver-weg-vriendinnen treffen voor een snelle lunch (die altijd uitloopt) en oef, niet vergeten de koude en gefrituurde hapjes zo leuk mogelijk en op tijd af leveren bij het kerstdiner op de basisschool. Die ene film nog gaan zien want straks draait tie niet meer. De kerstboom optuigen. Om vijf voor zes het tuincentrum binnenvallen voor een pak oase. Grijze haren wegverven. Het kind dat in oktober al jarig was zijn kinderfeestje nog gunnen. Oliebollen bakken. De schoorsteenveger de haard schoon laten maken. De kamer herinrichten (zodat we ook daadwerkelijk om dat brandend haardvuur kunnen neerstrijken). En met tot slot nog even langs de slijter voor die heerlijke wijn.

Waarom rond ik december ieder jaar af alsof ik word opgejut door een aflopende Maya kalender?
Ongeloofwaardig misschien, maar ik doe het allemaal met veel plezier. Ik gedij het best op veel drukte en gezelligheid. Niets van wat ik in december doe, heb ik niet zelf aangewakkerd. Of vind ik niet leuk. Ik vind het een heerlijke maand. Ik ben een van de weinige decemberstressloze mensen, al zeg ik het zelf (of mijn gezinsleden daar ook zo over denken, vraag ik maar liever niet).
De lampjes in de kerstboom branden en de koffie geurt. De kerstkaarten liggen op tafel; ik ga ze nu schrijven. Als ik tenminste een pen kan vinden.
Fijne feestdagen en een warm, liefdevol en inspirerend 2014!

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*