© 2013 Jacqueline van Zwieteren. All rights reserved.

Yes! Popeye-pasta!

‘Als jullie een gerecht uit je jeugd zouden moeten kiezen dat je altijd bij zal blijven, welk kies je dan?’

Driekwart van mijn jongens zit nog midden in die jeugd, maar mijn bijna 21-jarige zoon reageert direct:
‘Moet je dat nog vragen?’ Wenkbrauw opgetrokken.
‘Eh… Popeye…?’
‘Ja, natuurlijk! Popeye-pasta!’

Daar sta je je dan (bijna) dagelijks voor uit te sloven. Je best te doen om een verantwoorde en lekkere maaltijd op tafel te zetten. Je slaat regelmatig een kookboek open, raadpleegt een Allerhande of internet om iets vernieuwends toe te voegen aan de dagelijkse sleur die ‘koken’ heet.

Nieuwe kruiden, nieuwe groenten, nieuwe kooktechnieken. En wat eten ze het allerliefst? Het recept dat 18 jaar geleden via via onze kant op kwam en sindsdien door mijn eigen kinderen en vele jonge bezoekers als GE-WEL-DIG! werd aangemerkt.

Nou vooruit dan maar: het ingewikkelde recept voor onze popeye-pasta. ‘Onze’ omdat op internet inmiddels vele varianten rouleren. Veel spannender varianten met extra kruiden en/of groenten. Mijn kinderen houden het graag simpel. En het voelt zo fijn vertrouwd.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg kipfilet
  • 1 kg spinazie à la crème
  • 500 gram pasta (penne)
  • 1 bakje kruidenkaas (Boursin)
  • Kipkruiden

Zo maak je onze Popeye-pasta:

  • Snijd de kip klein en bak deze met kipkruiden gaar
  • Smelt de kruidenkaas door de kip
  • Kook gelijktijdig de pasta
  • En verwarm de spinazie in de magnetron
  • Doe vervolgens de pasta en de spinazie bij de kip en klaar!

Vergis je niet in de tijd, je kunt aan tafel voordat je het weet. En omdat het favoriet is, kun je er ook weer zo van af. Ideaal als je weinig tijd of zin hebt om te koken. Ideaal omdat je bij deze maaltijd altijd verzekerd bent van blije kinderen! Wij hebben aan bovenstaande hoeveelheid nog nét genoeg met z’n zessen. 

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*