© 2016 Jacqueline van Zwieteren. All rights reserved.

Zalig verliefd

Het was de zomer van 1987, onze eerste vakantie samen. We boekten een ticket naar Athene en daarvandaan namen we de eerste boot richting de Cycladen.

Drie weken zwierven we als nomaden van eiland naar eiland. We sliepen in een tentje of onder de eindeloze sterrenhemel. Klommen van grote hoogten naar lagergelegen baaitjes waar we de kiezels en het azuurblauwe water voor onszelf hadden. Spierwitte gebouwen met helblauwe luiken lachten ons toe. We aten sardines, moussaka en tzatziki op de boulevards aan het water in het licht van de vroege avondzon. Tot sluitingstijd proostten we met wijn en fantaseerden dromerig over onze toekomst.

Op een dag dronken we ouzo op de rotsen van Antiparos. Nadat het flesje tot op de bodem was genuttigd, schreven we een brief aan onbekenden. We stopten hem in de fles en lieten deze met veel bravoure in de golven van de Egeïsche Zee verdwijnen.

Er rest ons slechts een foto van dit historische moment. Wat we geschreven hebben, weten we helaas niet meer. Evenmin hoe we aan pen en papier zijn gekomen. Het alcoholpercentage en de zon hadden hun werk gedaan. We leefden in een prachtige dimensie: jong, onbezorgd en zo zalig verliefd.

~ Waargebeurd verhaal ~

 

 

4 Reacties

 1. Geplaatst op 16 oktober 2016 om 20:08 | Permalink

  Mooi, tegenwoordig zouden we eerst een foto maken van de tekst, misschien ook nog van het schrijven, het afsluiten en dan pas in het water.
  Zou de herinnering mooier zijn wanneer je alle details nog zou weten? Leuke overdenking om eens over te schrijven (staat genoteerd )

  • Jacqueline
   Geplaatst op 17 oktober 2016 om 10:50 | Permalink

   @Alida Ik was eigenlijk al heel verbaasd een foto terug te vinden van het moment dat de fles in zee werd geworpen… Dat was ik echt vergeten. Ben benieuwd naar je overdenking en schrijven!

 2. Geplaatst op 30 oktober 2016 om 21:30 | Permalink

  Wat een mooi verhaal, je hebt de sfeer pakkend neergezet. Prachtig.

  • Jacqueline
   Geplaatst op 31 oktober 2016 om 08:31 | Permalink

   @Anne Dank je wel. 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*