© 2017 Jacqueline van Zwieteren. All rights reserved.

Oranje boven

Het gebonk in zijn hoofd doet ritmisch mee met de melodie van een heimachine. Terwijl hij zijn linkeroog verder dichtknijpt, opent hij aarzelend zijn rechter. Het licht is fel. Instinctief pakt hij zijn zonnebril. Als hij zijn kop beweegt, voelt hij pas hoe zwaar deze is. Zacht voelt hij de slaapprikjes tintelen in zijn armen. Zijn benen slapen dieper en zijn al los van zijn lichaam. Toch voelt hij zich comfortabel. Ontspannen en vrij. De warmte van de zon is aangenaam. Beschermend. Voorzichtig opent hij beide ogen. Steeds wijder. Een enkel vliegtuig zweeft als een verre vreemdeling boven hem langs. De lucht is stralend blauw. Als er een hemel is, moet deze er zo uitzien, denkt hij gelukkig. De trance wordt verstoord door het gezoem van zijn mobiele telefoon, almaar luider en agressiever. Het is zijn vrouw. ‘Wat?’ vraagt hij geïrriteerd.
‘Waar ben je?’ kaatst zij ongerust terug.
‘Gewoon.’
‘Hoezo gewoon?’ ze klinkt hysterisch nu. Dan begint het langzaam te dagen. Koninginnenach. Bier. Shotje. Te veel. Te laat. Waar zijn zijn vrienden? Hij richt zich op en kijkt om zich heen. Niets. Hij kijkt naar beneden en voelt de drank stijgen. Hij weet het weer; Oranje boven.

~ Fictief verhaal ~

 

 

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*