© 2013 Jacqueline van Zwieteren. All rights reserved.

Oorlog

Donderdagavond. We rijden de wijk binnen. De politie controleert uitgaande auto’s. Agenten lopen met honden door de straat. Net binnen, cirkelt een politiehelikopter boven ons huis. Het lijkt serieus. Via Twitter weten we snel: een inbraak. Drie personen, opgeschoren haar, weggevlucht richting park. ‘Dan zijn ze langs ons huis gekomen, misschien zitten ze in de tuin!’ Stelt de jongste bang. ‘Ik ga niet slapen.’ Ik stel hem gerust: ‘Dan was onze hond allang gaan blaffen.’ De rotor van de helikopter maakt nog steeds een hels en dreigend kabaal. Hij denkt en vraagt: ‘Klinkt oorlog zo?’ Ik weet het niet. Gelukkig.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*