© 2013 Jacqueline van Zwieteren. All rights reserved.

Het Sport- en Spelbusje

We weten eigenlijk niet meer precies hoelang, misschien wel al twaalf jaar, maar een ding is zeker: vele West-Rokkeveense kinderen beleven al jaren veel plezier aan ‘Het Sport- en Spelbusje’ van de gemeente Zoetermeer.

Ieder voorjaar komt er tussen de mei- en zomervakantie, één avond per week, een busje volgeladen met sport- en spelattributen het grote grasveld bij het Plataanhout oprijden. Van hockeystick tot basketbalnet, van springtouw en diabolo tot tennisrackets en hoepels. De inhoud van de bus is onuitputtelijk. Ook het hoge energielevel van de begeleiders lijkt geen grenzen te kennen. Vol enthousiasme coördineren zij wekelijks de spelregels, blussen kleine brandjes en moedigen aan, maar bovenal; ze doen zelf ook mee! Het is iedere week weer een klein feestje.

Op de bewuste avond, maandag dit jaar, vragen mijn jongste kinderen om vroeg te kunnen eten. Snel wordt de maaltijd naar binnen gewerkt. Er mag geen minuut verloren gaan. Als het regent komt de bus helaas niet, maar gelukkig regent het in Nederland toch minder vaak dan er altijd gedacht wordt. Er gaan namelijk maar weinig sport- en spelavonden verloren.

Tegenwoordig heet het busje officieel ‘De Vliegende Brigade’. Heel chique hoor. Maar in de Rokkeveense volksmond blijft het gewoon ‘Het Sport- en Spelbusje’. En ach, what’s in a name? Als de bus maar komt!

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*