© 2014 Jacqueline van Zwieteren. All rights reserved.

Should he?

Cascais, mei 2014. Een lentezonnetje, 22 graden. Ik wandel langs het historisch kasteel en spot ‘Every idiot should serve a purpose’ in graffiti op de vestingmuur. Grappig – denk ik dan nog – daar kan ik wel iets mee en maak een foto.

Maanden later – en veel wereldse waanzin wijzer – weet ik echter nog steeds niet wat ik er mee kan of wat ermee bedoeld wordt. Elke idioot zou een doel moeten dienen? De zin veroorzaakt kortsluiting in mijn hoofd. Ik vraag wat rond maar krijg alleen maar meer vragen terug. Ik voel mij zo langzamerhand zelf een idioot.

Een idioot is iemand die iets heel doms of verkeerds doet. Iemand met weinig verstandelijke vermogens en een gebrek aan intellectuele vaardigheden. Een kleine greep uit de synoniemen voor het woord idioot: achterlijk, bezeten, dwaas, waanzinnig, gestoord, imbeciel, onzinnig, redeloos, ridicuul, ongerijmd, hersenloos, onbezonnen, krankzinnig, bespottelijk, verstandeloos, ziekelijk, maniakaal en ongerijmd.

Uiteindelijk kom ik niet verder dan dat er te veel idioten rondlopen die een doel hebben. Dat lees ik dagelijks in de krant. Ik word er somber van en vraag me af welk doel zij dienen? Geen die ik begrijp.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*