© 2016 Jacqueline van Zwieteren. All rights reserved.

The Bro Code

  ‘Afblijven!’ van schrik laat ik het zojuist opgetilde boek met een klap terug op tafel vallen.

  ‘Dat boek is verboden voor vrouwen!’
  ‘En al helemaal voor moeders!’ ik word door twee paar ogen aangekeken alsof ik zojuist iets heel erg vies heb gedaan. Alsof ik besmet ben met een mysterieuze ziekte, alsof ik een precaire grens ben gepasseerd.

  ‘Jongens, het is gewoon een boek,’ reageer ik verbaasd.
  ‘Het is niet zomaar een boek, het is The Bro Code!’ dat ik dát niet weet.
  ‘Dus?’ probeer ik.
  ‘Dus niet aankomen!’
  ‘Mam,’ licht de mildste van de twee mij in, ‘dit boek staat vol met regels, over hoe je als Bro’s met elkaar omgaat.’

Mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Ik besluit snel te googelen. En vind zo’n beetje wat ik zoek: The Bro Code biedt mannen alle regels die ze nodig hebben om een perfecte Bro (vriend) te worden en hoe ze zich dienen te gedragen onder andere Bro’s. Barney Stinson*, de ultieme Bro, helpt de gewone man om met behulp van eenvoudige tot complexe gedragscodes uit te groeien tot een eersteklas Bro. Belangrijkste regel: Bro’s before ho’s! (De (ongeschreven) regel dat je vrienden altijd voor het meisje moeten komen) Een mannending. Ik snap het.

  ‘De gewone man? Een Bro? Dus je leert van Barney hoe je een goede broer moet zijn?’ ik zie 17 jaar opvoeding overruled worden door een personage in een televisieserie.
  ‘Nee, je leert een Bró te zijn.’ Ik voel de verbijstering groeien. ‘Je snapt het echt niet, hè?’
  ‘Bro’s komt toch van brothers?’ plaag ik een laatste maal.
  ‘Bro’s zijn vrienden!’ ze kijken elkaar wanhopig aan en storten een blik vol onbegrip over mij uit.
  ‘Dit is nou precies waarom The Bro Code verboden is voor vrouwen!’ sluiten ze af en pakken hun controller op ten teken dat onze discussie wat hen betreft voorbij is.

En ik? Ik besluit dat zij het laatste woord mogen hebben. Want alle vrouwen weten, ook zonder boek; dat vinden Bro’s fijn.

 

* Barney Stinson is een personage in de Amerikaanse televisieserie How I Met Your Mother. De rol wordt gespeeld door acteur Neil Patrick Harris.

 

Foto: Privébezit

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*