© 2016 Jacqueline van Zwieteren. All rights reserved.

Check

Eens even tellen. Vier aardewerken bakjes van Vroom en Dreesmann voor de crème brûlée. Het konijn kan mooi in de braadslee die ik voor mijn 21e verjaardag kreeg. De blauwe sudderlapjespan van moeder staat al hier, zodat ik het draadjesvlees voor mijn vader niet vergeet. Twaalf cakevormpjes voor de kleintjes, drie bakblikken voor oma’s boterkoek. De roze stamppotpan van ons houten huwelijk voor de puree. De ovenschotels zijn een prima partij voor het Brussels lof. Het fonduestel heb ik niet nodig, ik mis sowieso een vork, dus dat wordt nooit meer iets. De tulbandvorm – niet vergeten de rozijnen te wellen – en het hartje voor de chipolatapudding hangen op ooghoogte. Het ovaaltje laat ik dit jaar voor wat het is. De hapjespan vlak voor mijn voeten, daar gaan de stoofpeertjes in, is er nog rode port? En waar is de bakplaat voor de pasteitjes? Ah, ik stond er bijna op. De stoompan gebruik ik voor de ragout. De aquablauwe voorraadpotten van moe zijn aangevuld met koffie, thee, suiker en meel. De pers, de zeef, de opscheplepels, netjes op hun plek. De nieuwe messenset zal zijn dienst gaan bewijzen. De pannenlappen in stijl. Kerst 1955; ik ben er klaar voor.

~ Fictief verhaal ~

 

 

2 Reacties

 1. Geplaatst op 18 december 2016 om 21:21 | Permalink

  Pffff, ik word al moe als ik er aan denk.

  • Jacqueline
   Geplaatst op 19 december 2016 om 12:40 | Permalink

   @Alida Ja, hè? Ik eigenlijk ook wel. 😉

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*