© 2016 Jacqueline van Zwieteren. All rights reserved.

Dank je wel

Je bent je er misschien niet bewust van geweest, maar door de aandacht die je me gaf en de reacties die je stuurde op mijn berichten en verhalen, heb ik al mijn werkzaamheden in 2016 met veel plezier en enthousiasme kunnen doen. Dank je wel hiervoor!

Begin 2016 heb ik de kans gekregen om als reminiscentiewerker met ouderen met (beginnende) dementie te gaan werken. Dat wil zeggen dat ik wekelijks bijeenkomsten begeleid waarbij de ouderen bewust en structureel gestimuleerd worden om plezierige herinneringen op te halen uit hun verleden. Het is het meest dankbare werk dat ik ooit heb gedaan.

Rond dezelfde periode startte ik als coördinator van de Werkgroep Proza bij de Bibliotheek van Zoetermeer. Hier coördineer ik de groep schrijvers van boeken. Iedere maand komen zij bijeen om te leren van het geven en ontvangen van feedback. Een gezellige en serieuze groep schrijvers die hard werkt voor zeer mooie resultaten.

Natuurlijk zaten de schrijvers aan De Verhalentafel dit jaar ook niet stil. De maandelijkse zaterdagochtend leverde vele prachtige, ontroerende en vrolijke verhalen op. De gezelligheid ontbrak nooit en de ochtenden liepen geregeld door tot in de middag.

Ik mocht een levensboek maken voor An en een voor mijn 88-jarige vader. Dit laatste was een heel bijzondere ervaring; samen praten en werken aan zijn verhalen gaf nog meer diepgang in onze relatie. En er was nog meer in 2016; workshops, schrijfretraites, Het Verhaal Achter de Foto en een succesvolle afronding van de opleiding Familieverhalen bij de Schrijvers Academie.

Ondertussen vult de agenda van 2017 zich alvast met bekende én nieuwe activiteiten (o.a. Het Schrijfcafé!). Maar voor het zover is, ga ik een kerstvakantie lang offline. Om te genieten van mijn familie, de etentjes, de films en de boeken die met smart op mij wachten om gehoord, gegeten, gezien en gelezen te worden. Ik realiseer mij dat dit alles – in deze wereld – geen vanzelfsprekendheid is. Ik ben mij dan ook meer dan ooit bewust van dat wat ik allemaal heb.

Tot slot wil ik je graag hele fijne en relaxte feestdagen wensen en vooral ook een creatief en sprankelend 2017, in goede gezondheid en met veel mooie momenten.

Graag tot ziens in het nieuwe jaar!

Lieve groet,
Jacqueline

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*