Het Verhaal Achter de Foto – online

Fotoschrijven

Wil jij ook leren fotoschrijven? Gewoon thuis vanuit je luie stoel? Dat kan! Een foto is een bron van inspiratie. Door het bestuderen van een foto kun je op goede ideeën gebracht worden voor verhalen én komen er misschien herinneringen boven waarvan je niet meer wist dat je ze had.

Hoe kan je meedoen?

Houd de website in de gaten of volg Het Verhaal Achter op Twitter en Instagram. Iedere dinsdag wordt hier een nieuwe foto geplaatst.

Zodra deze foto geplaatst is, is het de beurt aan jou om te gaan schrijven. In je tekst kun je je fantasie de vrije hand geven, maar je mag natuurlijk ook schrijven over een persoonlijke herinnering. Als het maar een tekst is die betrekking heeft op de foto. De keuze voor de vorm – proza, non-fictie of poëzie – is geheel aan jou. Kom je er niet uit? Probeer dan eens verschillende stijlen uit. Of wissel van perspectief. Wat zien we niet op de foto en wat is de rol van de fotograaf?

Wie leest je verhalen?

Dat bepaal jij! Schrijf je het liefst voor jezelf? Prima! Wil je dat anderen jouw Verhaal Achter de Foto kunnen lezen? Deel deze dan via Social Media met #fotoschrijvenXX (XX vervang je door het nummer van de schrijfopdracht).

Hoeveel kost het?

Helemaal niets!

Waar staan de foto’s?

Hier vind je alle fotoschrijfopdrachten.

Smaakt het naar meer?

Kijk dan eens bij de diverse schrijfactiviteiten van Het Verhaal Achter.

Schrijf je mee?

Gewoon doen!