© 2014 Jacqueline van Zwieteren. All rights reserved.

Zo trouw als een hond

Het verhaal van Wilma van Praag – Widio

Waar is Wilma? vragen haar ouders zich ongerust af. Na lang zoeken vinden ze haar in de tuin van de buren. De buren met die valse hond. Niemand mag in die tuin komen. Maar kleine Wilma speelt al maandenlang – zonder dat iemand het weet – dagelijks met die lieve hond. Het is een hond en Wilma vindt hem gewoon zoet. Ongeacht wat anderen zeggen.

Wilma smeekt haar ouders jarenlang om een hond of een kat. Beiden komen maar vertrekken ook weer snel. De hond wordt niet zindelijk en de kat blijkt een herfstkat te zijn: ‘zo’n kat met een langere staart, wild en moeilijk te temmen.’ Gelukkig voor Wilma mag ze wel schildpadden, vissen, konijntjes en cavia’s. Katten en honden komen nog wel; vanaf het moment dat zij op zichzelf gaat wonen, is haar huis ermee gevuld.

Wat er ook gebeurt, niks krijgt Wilma eronder!’ Dat blijkt als de altijd vrolijke en stressbestendige Wilma midden in een zeer hectische periode – haar moeder overlijdt en haar vader krijgt een hartaanval – ook nog haar baan kwijtraakt. Ze maakt de balans op. Gaat ze terug naar een kantoorbaan of gaat ze nu eindelijk doen wat ze echt heel erg leuk vindt: werken met dieren? Ze kiest voor het laatste. ‘Als ik op de bank zit dan komt er altijd wel een hond tegen me aanliggen. Als hij dan ook nog zijn pootje op mijn arm legt dan weet ik dat hij het prettig heeft en ja, dan heb ik het ook fijn.’ Wilma koestert de momenten dat de dieren voor een knuffel komen. Zij geeft én ontvangt warmte. Ze begrijpt ook dat het houden van een huisdier voor sommigen soms lastig kan zijn in combinatie met drukke bezigheden. ‘Die mensen wil ik graag helpen, zodat hun huisdier geen last hoeft te zijn.’ Wilma kan zich gewoonweg geen leven zonder dieren voorstellen.

Ik put uit jarenlange ervaring.’ Voor de dagopvang voelt Wilma intuïtief aan welke honden bij elkaar passen. Ze ziet welk dier aandacht nodig heeft en ze is consequent. ‘Ik heb geen gerichte opleiding. Ik ben dan ook wel een beetje trots op mezelf dat ik het vertrouwen geniet van mijn klanten.’ Terecht, vind ik, Wilma biedt gezelligheid in een veilige omgeving.

Wilma laat individueel honden uit en biedt dag- en vakantieopvang aan voor alle huisdieren. De hondenopvang bij haar thuis bestaat uit kleine groepjes, zodat Wilma met iedere hond goed contact blijft houden.

En contact maakt ze! Mijn hond zit sinds twee jaar in Wilma’s dagopvang. Als ik haar straat in rij, weet mijn hond al waar hij naar toe gaat. Piepend van blijdschap staat hij voor de deur en ‘s middags wil hij nooit mee naar huis. Het is duidelijk; bij Wilma is het tof!

Geeft u net zoveel om uw huisdier als Wilma? En wilt u dat uw dier tijdens uw afwezigheid in goede handen is? Kijk dan eens op de site van Wilma van Praag: Widio

© 2014. Jacqueline van Zwieteren, Het Verhaal Achter.

2 Reacties

 1. Geplaatst op 21 maart 2014 om 13:18 | Permalink

  Wat fijn als één van je klanten zo mooi kan schrijven. Ik vond het super gezellig om mijn verhaal bij je te doen. En wat leuk als je ziet wat voor een verhaal het wordt. Zo mooi verwoord. Echt zoals het is. Nogmaals bedankt!

  • Jacqueline van Zwieteren
   Geplaatst op 21 maart 2014 om 13:33 | Permalink

   Graag gedaan Wilma. En bedankt voor het compliment :-)! Zonder jouw input had ik dit stukje niet kunnen schrijven!

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*