© 2019 Jacqueline van Zwieteren. All rights reserved.

Het Verhaal Achter de Foto – #fotoschrijven26

Fotoschrijven

De beurt is weer aan jou om te gaan schrijven. In je tekst kun je je fantasie de vrije hand geven, maar je mag natuurlijk ook schrijven over een persoonlijke herinnering. Als het maar een tekst is die betrekking heeft op de foto. De keuze voor de vorm – proza, non-fictie of poëzie – is geheel aan jou.

Kom je er niet uit? Probeer dan eens verschillende stijlen uit. Of wissel van perspectief. Wat zie je allemaal op de foto – let op de details – en wat zie je niet op de foto? Speelt de fotograaf een rol in het verhaal? Of andere – niet zichtbare – personages? Bedenk eens wat je naast zien nog meer waarneemt. Kun je je het geluid, de geur of de smaak voorstellen bij het beeld? En welke non-verbale communicatie denk je te zien? Neem de tijd om alles goed in je op te nemen en ga dan pas schrijven. Neem jezelf voor om bijvoorbeeld maximaal 1000 woorden te schrijven. Heb je dat gedaan? Haal er dan 200 woorden vanaf; dubbele zinnen, bijwoorden en bijvoeglijke naamwoorden die de vaart uit je tekst halen, werkwoorden of zelfstandige naamwoorden die scherper kunnen.

Speel met de woorden en maak vooral plezier tijdens het schrijven!

Wie leest je verhalen?

Dat bepaal jij! Schrijf je het liefst voor jezelf? Prima! Wil je dat anderen jouw Verhaal Achter de Foto kunnen lezen? Deel deze dan via Social Media met #fotoschrijven.

Waar staan de andere foto’s?

Hier vind je alle fotoschrijfopdrachten.

Smaakt het naar meer?

Kijk dan eens bij de diverse schrijfactiviteiten van Het Verhaal Achter.

Schrijf je mee?

Gewoon doen!

Meer info?

Kijk bij Het Verhaal Achter de Foto – online.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*