Zoetermeer Schrijft

Mijn roman Zand in mijn ogen is verkrijgbaar als paperback en e-book bij iedere fysieke en online boekhandel in Nederland en Vlaanderen en via Bol.comKijk voor recensies bij ReviewsHebban of Bol.com, of klik op Review schrijven als je zelf een review wilt achterlaten.

TIP: Geef Zand in mijn ogen cadeau!

Schrijvers verbinden

Zoetermeer en omgeving kent vele schrijvers. Schrijvers van fictieve, autobiografische en historische verhalen. Zakelijke schrijvers en poëten. Schrijvers die verschillende stijlen combineren en schrijvers die nog niet weten dat ze kunnen en willen schrijven. Schrijvers die puur voor zichzelf schrijven en schrijvers die juist graag over hun werk willen discussiëren; die feedback willen ontvangen op hun teksten. En schrijvers die staan te popelen om hun verhaal met het grote publiek te delen. Schrijvers met vragen als hoe krijg ik mijn verhaal op papier? Hoe moet ik beginnen? Op welke punten kan ik mijn techniek verbeteren of waar vind ik ideeën om over te schrijven? Hoe schrijf ik wat ik bedoel? Hoe doe ik research naar de feiten? Hoe schrijf ik beeldend, zintuiglijk en met dialogen? Schrijvers die therapeutisch schrijven en schrijvers die plezierig willen ontspannen.

Samenwerking

Om al deze schrijvers met elkaar te verbinden, ontstond het idee om de verschillende schrijfactiviteiten die Zoetermeer al rijk is, te verenigen en uit te breiden. Een initiatief – ontstaan tijdens de Coronacrisis – van Bibliotheek Zoetermeer in samenwerking met Het Verhaal Achter.

Heb je zelf een schrijfidee?

De eerste stappen zijn gezet en ideeën worden uitgewerkt. De werknaam (en misschien wel blijvende naam) van ons initiatief is Zoetermeer Schrijft. Voorzichtig starten wij met onze bekendmaking, middels diverse schrijfopdrachten gedurende de tweede helft van 2020. In het 2021 verwachten wij meer nieuws te kunnen bieden. Uiteraard staan wij altijd open voor schrijfideeën. Heb je dus een suggestie of mis je echt iets op schrijfgebied in Zoetermeer, dan horen wij dat heel graag! Laat je bericht hieronder achter of stuur een mailtje naar mail@hetverhaalachter.nl.

#ZoetermeerSchrijft

De schrijfopdrachten kun je HIER vinden. De schrijfopdrachten zijn ook zichtbaar op Bibliotheek Zoetermeer en haar social media kanalen (Facebook, Instagram, Twitter ) en op de Facebookpagina van Forum Zoetermeer. Werk je de schrijfopdrachten voor jezelf uit? Prima! Vind je het leuk als anderen je teksten ook kunnen lezen? Plaats ze dan onder de schrijfopdracht zelf of deel ze via je social media-kanalen met de hashtag #ZoetermeerSchrijft. Zo kunnen we elkaar als schrijvers altijd vinden!