© 2022 Jacqueline van Zwieteren. All rights reserved.

Zand in mijn ogen; klaar om gelezen te worden (7/7)

Mijn roman Zand in mijn ogen is verkrijgbaar als paperback en e-book bij iedere fysieke en online boekhandel in Nederland en Vlaanderen en via Bol.comKijk voor recensies bij ReviewsHebban of Bol.com, of klik op Review schrijven als je zelf een review wilt achterlaten.

Zand in mijn ogen; klaar om gelezen te worden (7/7)

Mijn boek is klaar om gelezen te worden. En dat is best eng. Misschien vind ik het nog wel het spannendst – en tegelijkertijd het waardevolst – dat mijn kinderen het gaan lezen. Toen ze klein waren, schreef ik regelmatig stukjes over hen, dat waren vrolijke en leuke gebeurtenissen (meestal). Maar Zand in mijn ogen is niet voornamelijk grappig. Er vinden heftige, ingrijpende gebeurtenissen plaats. Er is naïviteit en onwetendheid zoals de kinderen van nu nauwelijks meer kennen. Ze zullen aspecten lezen over hun overgrootouders die ze mogelijk nog niet wisten. Ze leren feiten over de gevolgen van oorlogen en ziektes. De geschiedenis van ‘onze stad’ Den Haag krijgt hopelijk meer duiding. Ze krijgen te maken met de fantasie van hun moeder. En ze leren een belangrijke zin Latijn: Sine amore, nihil est vita.

Tijdens het hele proces van idee tot boek heb ik geschreven, gespard, herschreven, geschrapt, gezucht, gevloekt, gelachen en gejuicht toen het eindelijk af was. Ik hoop dat ik met mijn verhaal een paar mensen kan inspireren, herkenning of erkenning kan geven, een glimlach kan bezorgen of zin kan geven om (meer) te lezen, zelf te schrijven en verhalen te (blijven) delen. Dan is mijn doel bereikt. Want verhalen – of ze nou verzonnen of autobiografisch zijn – nemen je mee naar een andere wereld. Ze bieden tal van intrinsieke opbrengsten. Van reflectie tot empathie en van troost tot mentale en fysieke gezondheid. Verhalen zijn een innerlijke verrijking en verruiming van je geest.

Één Reactie

  1. Monique
    Geplaatst op 29 augustus 2022 om 15:08 | Permalink

    Hoi Jacqueline!
    I’m impressed! Wat knap, mooi, boeiend, spannend, lastig, interessant, leerzaam, gedurfd en nogmaals knap dat je zo’n mooi boek hebt geschreven en gaat uitgeven! Ongelezen durf ik dat wel te zeggen na die mooie promo! Ik ga je boek kopen hoor! Mocht het mogelijk zijn, zou ik ook misschien wel bij je officiële presentatie willen zijn. Wat zal het een rust geven dat ie af is en je dit allemaal al hebt georganiseerd. Gefeliciteerd Jacqueline!!