© 2022 Jacqueline van Zwieteren. All rights reserved.

Zand in mijn ogen; die ene briljante titel (6/7)

Mijn roman Zand in mijn ogen is verkrijgbaar als paperback en e-book bij iedere fysieke en online boekhandel in Nederland en Vlaanderen en via Bol.comKijk voor recensies bij ReviewsHebban of Bol.com, of klik op Review schrijven als je zelf een review wilt achterlaten.

Zand in mijn ogen; die ene briljante titel (6/7)

Het lastigste (echt waar) aan het afronden van mijn boek vond ik het bedenken van een passende titel. Stiekem wilde ik dat iemand anders de titel bedacht en dat ik alleen maar hoefde te roepen: ‘Briljant!’

Maar dat gebeurde dus niet, dat ‘briljant’. Dus bleef ik treuzelen en dralen, zei op alles ‘Nee!’ of “Mwah, kan, maar wordt het niet’, en was ik bijna de wanhoop nabij tot ik écht met iets op de proppen moest komen omdat de vormgever de cover al op orde had, maar nog steeds geen titel had ontvangen van mij.

Ik houd van spreekwoorden en gezegdes, en van spelletjes en werkvormen. Ik gooide alles bij elkaar en geholpen door gezinsleden kwam de titel Zand in mijn ogen met stip op één. Na vijf minuten begon ik weer te twijfelen en was ik bijna terug naar af. Snel stuurde ik hem naar Wendy (ik geloof dat ze appte: Briljant!) en Paul van Haags Bureau (de ongelooflijk behulpzame en vooral deskundige boekenmakers uit Den Haag) en zette ik de titel op mijn website. De kogel was door de kerk en er was nu echt geen weg meer terug.

Inmiddels ben ik erg tevreden met mijn titel. Wil je weten wat de titel heeft te maken met mijn roman? Je kunt het binnenkort zelf gaan ontdekken!