© 2014 Jacqueline van Zwieteren. All rights reserved.

Een gezond cadeautje

Het verhaal van Petra de Heer – Topaas Sportmassage

Na de middelbare school kan Petra zich niks suffers voorstellen dan een kantoorbaan. Toch accepteert zij een baan in de financiële dienstverlening; een baan met goede arbeidsvoorwaarden en een prima pensioenopbouw. Want wat kan zij zich nog meer wensen?

De serieuze Petra werkt zich jarenlang omhoog. ‘Ik stond volledig in dienst van de bank. Ik wilde iedereen helpen en werk ging vaak voor privé. Ik was trots op mijn status en blij met mijn salaris.’ De tredmolen gaat echter steeds sneller. Lichamelijke signalen dat het rustiger aan moet, negeert zij totdat haar lichaam echt op is. Ze komt thuis te zitten en vindt het vreselijk.

Het verbaast iedereen dan ook als zij in een opwelling ontslag neemt. ‘Ik liep buiten, het was een prachtige herfstdag, ik hoorde de vogeltjes fluiten en werd me na jaren opnieuw bewust van de omgeving. Ineens dacht ik: er moet meer zijn dan dit werk.’ ‘En nu?’ vraagt haar man. ‘Nu ga ik doen wat ik echt helemaal leuk vind.’

Petra heeft op dat moment al een aantal massagecursussen op welnessgebied gevolgd. Vooral de persoonlijke aandacht die zij hierbij kan geven, trekt haar aan. De drang naar informatie en kennis doet haar besluiten om aansluitend de sportmassageopleiding te volgen. Nadat ze hiervoor gecertificeerd is, vindt Petra dat ze professioneel genoeg is om haar eigen praktijk te starten.

Zij heeft nooit een moment spijt gehad van haar besluit om de financiële wereld de rug toe te keren. Ze voelt zich mentaal sterker en heeft geen stress meer. Petra waardeert nu meer wat ze heeft en wat ze kan, en ze benut dat ook. Zij is zich bewuster geworden van haar eigen geluk. ‘Ik zie nu dat sommige mensen het echt zwaar hebben.’ Enthousiast vertelt zij vervolgens wat het mooiste is dat zij ooit meemaakte: ‘Dat was bij een patiënt met een incomplete dwarslaesie. Hij voelde door mijn massage ineens een tinteling onder zijn voet. Dat vond ik zo gaaf! Dat ik kon helpen in het revalidatieproces.’

De maatschappij is vaak veeleisend. Dat weet Petra uit eigen ervaring. Als zij masseert en spanning constateert, benoemt zij dat. Dan komen er verhalen. Zij luistert, beaamt en geeft desgewenst advies. Petra kan zich goed inleven in haar klanten. Ze is geïnteresseerd, begripvol en heeft wederzijds respect hoog in het vaandel staan. Voor nieuwe mensen ruimt ze altijd meer tijd in. ‘Ik ben er echt voor iemand, ik weet hoe ik iemand een paar pijnloze dagen kan bezorgen. Dan maak ik het verschil en dat voelt goed.’

Petra geeft sport- en klassieke massages bij Fysiotherapie Corpus Activum. Met haar support zorgt zij voor prestatieverhoging in sport en werk, preventie, ontspanning, fitheid en herstel van (rest)klachten. Ze werkt graag met mensen die hun lichaam, gezondheid en (sport)prestaties belangrijk vinden. Mensen die zelf ook aan hun probleem willen werken, om zo samen tot een zo gunstig mogelijke oplossing te komen. ‘Een massage is goed voor je. Als je ontspannen in je vel zit, kan je heel veel dingen beter aan, zowel geestelijk als lichamelijk.’

Gun jij jezelf ook een gezond cadeautje? Kijk dan eens op de site van Petra de Heer: Topaas Sportmassage

© 2014. Jacqueline van Zwieteren, Het Verhaal Achter.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*