© 2020 Jacqueline van Zwieteren. All rights reserved.

Time flies

Ik knipperde twee keer met mijn ogen en de zomer leek voorbij. De zomer qua uitersten wat temperatuur, wind en regen. Een zomer in Nederland. Een zomer zonder koffers pakken, zonder stinkende tankstellen, échte espresso’sfileleed en bevrijdende Sound of Music-bergen. Een zomer waarin ik verwachtte tijd over te houden door de beperkingen die de Coronacrisis ons oplegt. Het liep anders.

Het werd een verrassende zomer met wandel-, fiets- en vaartochten door het Hollandse landschap, Italiaanse levensverhalen en delicatessen. Een Franse markt, extreem angstige beproevingen, groene ontdekkingen om de hoek, trips down memory lane, een verwarrende tijdreis, Zweedse taallessen, veel sponsoring van lokale eetgelegenheden en verder schrijven aan mijn boek. Het waren heerlijke, ontspannen weken waarin ik genoot terwijl de tijd aan mij voorbijtrok.

En tijdens die weken ontvouwden zich de mooiste ideeën. Een van die ideeën is Zoetermeer Schrijft. In samenwerking met Bibliotheek Zoetermeer publiceerde ik enkele creatieve online schrijfopdrachten. Duwtjes in de rug voor alle schrijvers (in spe) met als belangrijkste doel om hen te stimuleren plezier te krijgen én te houden in het schrijven en desgewenst delen van hun verhalen. Of het nu verhalen zijn in autobiografische, fictieve of poëtische vorm; verhalen nemen je mee naar een andere wereld. Daarnaast biedt het delen van verhalen tal van intrinsieke opbrengsten. Van reflectie tot empathie en van troost tot mentale en fysieke gezondheid. Een innerlijke verrijking en verruiming van je geest. Creatief schrijven vergroot bovendien het taalgevoel, tekstbegrip, leesplezier en zelfvertrouwen.

Heb je de online-opdrachten gemist? Je kunt ze HIER terugvinden.

Uiteraard ben ik benieuwd naar jouw ‘de zomer van 2020’-ervaringen. Heeft de zomer je gebracht waar je – ondanks de beperkingen – op gehoopt had? Waar je naar verlangde? Stond de tijd voor jou stil of vloog hij voorbij? En vooral; zijn jij en je naasten gezond gebleven?

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*