© 2015 Jacqueline van Zwieteren. All rights reserved.

Met opa naar Corso

Herinneringen aan… [deel 13]

‘Eindelijk was de grote dag!’ Ik ben een jaar of 6 als mijn broertje, zusje en ik met opa mee mogen naar een toneelvoorstelling in Theater Corso aan de Prinsestraat in Den Haag. Het stuk heette: ‘Tante Catootje met een pukkel op haar neus’. Het was één groot spektakel op het toneel, want iedereen wilde die pukkel weghebben. In de zaal zaten allemaal gillende kinderen die allen meeleefden met de pogingen die gedaan werden om die pukkel te verwijderen. Eindelijk viel de tante dan in slaap en na veel getob, lukte het de familie om met een dun touwtje de pukkel te verwijderen. Ik weet niet meer of dat ook meteen het einde van de voorstelling was en hoe we thuisgekomen zijn. We waren in ieder geval heel enthousiast en vertelden thuis alles over de avonturen op het toneel! Het is nu alweer zo’n 70 jaar geleden, maar ik heb er toen zó van genoten dat ik het dan ook nooit ben vergeten!’
(Rieke – deelneemster ‘cursus levensverhalen schrijven‘)

Gingen jouw (groot)ouders (als kind) weleens naar een theatervoorstelling?

– Was er geld voor een theaterbezoek?
– Zo ja, van wat voor soort voorstellingen hielden je (groot)ouders?
– En later, toen er misschien meer geld te besteden was? Gingen ze toen naar het theater?

En hoe zit dat eigenlijk met jou? Wat zijn jouw herinneringen?

– Ging jij als kind weleens naar een theatervoorstelling?
– Wat maakte de meeste indruk? De grappen, de spanning, de muziek?
– Of misschien wel de locatie van het theater of je plekje in de zaal?

Er valt nog zoveel te vertellen!

Heb je hulp nodig? Kijk dan eens bij Levensboek of Cursus Levensverhalen schrijven!

 

 

Foto: Pinterest

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*