© 2020 Jacqueline van Zwieteren. All rights reserved.

De elementen – Schrijfopdracht

De schrijfopdracht – oktober 2020
Fijn om je hier te zien! Dat je op deze pagina bent beland, betekent dat je de eerste stap naar je verhaal hebt gezet. Volg de verdere stappen hieronder en ervaar hoe leuk het is om te spelen met taal en ontdek dat ook jij kunt schrijven!

Je hebt nodig
Pen, papier en een wekker.

Goed om te weten
Dit is een schrijfopdracht voor iedereen die het leuk vindt om te spelen met woorden. Dus ook voor jou, de schrijver (in spe)! De uitkomst van deze schrijfopdracht kan zowel fictief als autobiografisch zijn. Dat bepaal je zelf aan de hand van wat je te binnenschiet bij het zien van de elementen die je straks zelf verzamelt.

Warming-up
Bij alle onderstaande onderwerpen schrijf je op wat je als eerste te binnenschiet. Bij locatie kan dit voor jou Zoetermeer zijn en voor een ander De Efteling, Ikea of Tanzania. Bij emotie kan dit voor de een trots en voor de ander walging of vreugde zijn. Bij een kreet denk je aan ‘Au’, ‘Help’, ‘Stop’ of iets anders in deze strekking. Voor het verzamelen van je elementen denk je niet te lang na. Je kan ook een ander vragen om suggesties te geven bij de onderwerpen.

Bedenk een: Locatie, jongensnaam, keukenvoorwerp, kleur, meisjesnaam, emotie, getal, kreet, seizoen, wens, geluid, dier, weersomstandigheid, voertuig, titel van een boek.

Schrijven
Schrijf een tekst waarin alle elementen een plek krijgen. Sla er geen een over. Je mag flink overdrijven en dramatiseren, maar je mag ook heel serieus blijven. Bepaal zelf of je het fictieve of autobiografische pad opgaat. Schrijf maximaal een half uur. Sleutel daarna zolang aan je tekst tot je tevreden bent. Misschien zegt de tekst – ook de fictieve – wel meer over jezelf dan je zou denken.

Delen
We nodigen je uit om je tekst te delen. Dit is natuurlijk niet verplicht maar wel leuk. Je mag je tekst als een reactie op dit bericht achterlaten of je mag het delen op je persoonlijke social media-kanalen (Facebook, Instagram of Twitter).  Vergeet niet om de hashtag #ZoetermeerSchrijft te gebruiken. Zo kunnen we elkaar als schrijvers altijd terugvinden.

Tot slot
Veel succes en bovenal veel schrijfplezier! We kijken uit naar jullie gebouwde verhalen!

Initiatief
Dit is een schrijfopdracht van Jacqueline van Zwieteren (Het Verhaal Achter) i.s.m. Bibliotheek Zoetermeer voor Zoetermeer Schrijft.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*